Tag kørekort​

Her på denne side vil jeg beskrive HVORDAN man får et kørekort.
Siden er IKKE lavet for at reklamere for mig selv, men en objektiv sammenfatning af gældende regler med links til de myndigheder eller lovgivninger der gælder.

Desværre er der nogle køreskoler der ikke lever op til reglerne, og det kan i værste fald betyde store økonomiske konsekvenser for dig som elev. Jeg prøver at beskrive de mest brugte fælder.

Til en start syntes jeg at du lige skal klikke på knappen i toppen af siden, hvor du kan se rådet for sikker trafik's lille video omkring valg af køreskole. Når du har set den kan du læse videre her.​

​Teoriundervisning

Loven siger at du skal som minimum have 29 lektioner a 45 minutter i teori. Opdelingen af stoffet skal følge den lektionsplan køreskolen benytter. Alle emner skal være gennemgået inden teoriprøven gennemføres.

Teori og praktik skal følges ad. Dvs. at har du haft omkring højresving i teorien, skal du ud og øve højresving i skolebilen, før end du kan begynde på venstresving. Selvfølgelig kan det blive nødvendigt at dreje til venstre, inden du har haft om det, men så skal din kørelærer guide og vejlede dig igennem.
Det at teori og praktik skal følges ad betyder at du kan IKKE gennemføre al teorien først og derefter al det praktiske. Nogle køreskoler bruger desværre denne fremgangsmåde, og beder eleverne skrive under på at de rent faktisk har været ude og køre hvor der ikke har været kørt !!

Nogle køreskoler tager betaling for evaluerende teoriprøver.. 25-30 kr. pr stk.. Hos mig er de selvfølgelig gratis. Faktisk har vi prøver om torsdagen hvor vi typisk når 2-3 prøver... GRATIS

Manøvrebane

Den praktiske del af din køreundervisning begynder på manøvrebanen:

Du skal, efter en kort instruktion, sidde alene i bilen i mindst 4x45 minutter. Er der pause, "strække ben, tissepause o.lign tæller denne tid ikke med i opgørelsen af de 4x45 minutter.

Jeg oplever at der er nogle der skal betale for transporten frem og tilbage.. har hørt om priser på 150,- for transport... hos mig er det selvfølgeligt incl.

Når du er på banen er du selvfølgeligt forsikret. Det sørger banen for. Der er ganske enkelt lovgivning der siger at du skal være forsikret. Nogle køreskoler kræver 1500-2000 i forsikring!!

Men den eventuelle selvrisiko der er er noget helt andet... den kan du hæfte for. Spørg køreskolen om hvordan de håndtere dette (skrifteligt) Hos mig hæfter du IKKE for nogen selvrisiko 🙂

Praktisk kørsel

Loven kræver som minimum 16 lektioner på vejen. Og det er MEGET få der kan nøjes med dette. 90-95% af alle elever bruger 6-10 lektioner ekstra for at kunne bestå.
I løbet af disse lektioner skal du:

  • Køre i byen
  • Køre på motorvej (Gælder dog ikke på Bornholm)
  • Køre i tunnel (hvor dette er muligt indenfor tidsrammen af en lektion a 45 minutter)
  • Køre i mørke. Dvs en time efter solnedgang må kørslen begynde, og skal være afsluttet senest en time inden solopgang.

Nogle køreskoler kører slet ikke mørkekørsel eller motorvej.. kort og godt.. det skal du!!! (motorvej på Bornholm undtaget)

Du betaler ligeledes for 45 minutters undervisning. Ikke for at din kørerlærer taler i telefon eller skriver sms'er.

​Glatbane​

Den praktiske del af din køreundervisning slutter på glatbanen;

Du skal, efter en kort instruktion, sidde alene i bilen i mindst 4x45 minutter. Er der pause, "strække ben, tissepause o.lign tæller denne tid ikke med i opgørelsen af de 4x45 minutter

Jeg oplever at der er nogle der skal betale for transporten frem og tilbage.. har hørt om priser på 150,- for transport... hos mig er det selvfølgeligt incl.

Når du er på banen er du selvfølgeligt forsikret. Det sørger banen for. Der er ganske enkelt lovgivning der siger at du skal være forsikret. Nogle køreskoler kræver 1500-2000 i forsikring!!

Men den eventuelle selvrisiko der er er noget helt andet... den kan du hæfte for. Spørg køreskolen om hvordan de håndtere dette (skrifteligt) Hos mig hæfter du IKKE for nogen selvrisiko 🙂​

​Køreprøve

Det hele afsluttes med en praktisk prøve. Her anses du som fører af køretøjet, og skal køre 25-45 minutter rundt i byen.

Nogle køreskoler siger at uhhh.. det er farligt for min bil.. (så har de vel ikke lært dig at køre ordentligt..) og kræver derfor ekstra betaling herfor...

Jeg siger... du bruger min bil i to lektioner... du betaler for to lektioner...

  • Kørekort skal tages der hvor du kan føle dig tryg
  • Jeg har 24 års erfaring som kørelærer
  • Teori foregår på Holbæk station
  • Mine priser er billigere end hos andre trafikskoler

  • Følg mig på Facebook